Books

A number of books relating to Transair Sweden, or former employees of Transair, have been published in recent years.

On this page we present some of them and where/how to buy them, if possible.


Jorden runt på 80 år!

Vår eminente kapten och tillika författare av Flygskrönikor under ett antal år har nu kommit ut med ett nytt alster.

Boken på 92 sidor i A4 format är hållen i samma anda som hans tidigare alster. Han är en mästare i att leka med orden och vi får i boken följa hans långa flygarliv med en hel del upplevelser vid besök i inte mindre än 122 länder.

Boken kostar 195:- inkl. porto och leverans från ön i öster och kan beställas direkt från Lars Gibson via norderport@gmail.com eller via telefon 0498-212319.

Only available in Swedish.


Trettio år med Transair Sweden

I den här boken beskrivs hela TSA:s omfångsrika historia, från den blygsamma starten till “the bitter end”. Här finns historier från Congo och Bromma, blandat med personliga minnen och mycket bilder.

Publicerad av Svensk Flyghistorisk Förening

ISSN 0345-3413

Redaktion: Lars-Åke Holst, Lars-Inge Grundberg och Sven Stridsberg

Only available in Swedish.


Flyget på Bulltofta 1919 – 1972

Här berättas historien om Bulltofta flygplats genom människorna som flög från, arbetade och levde på och kring Bulltofta.

Publicerad av Svensk Flyghistorisk Förening och Trafik-Nostalgiska Förlaget

Redaktion: Lars-Inge Grundberg, Lars-Åke Holst och Sven Stridsberg

Only available in Swedish.


Flyget mitt liv

I “Flyget mitt liv” presenterar Ulf Sultan sina memoarer i bokform. Det är en bok fylld av både spännande och intressanta episoder, som han upplevt under sin långa karriär, alltifrån jaktflyget i Sverige till avslutningen som pilot på Emirates.

Boken är dessutom rikt illustrerad och det enda negativa som kan sägas är att “det är svårt lägga boken ifrån sig när man väl börjat läsa”; man vill bara fortsätta och fortsätta.

Tyvärr är boken numera slutsåld och kan inte längre beställas från författaren.


Boken om Sturup

Följ med på en resa från skånsk jordbruksbygd till internationell flygplats. Boken är skriven av Lars-Åke Holst och beskriver Sturups by och gårdarna runt flygplatsområdet innan flygplatsbygget.

Malmö Airport har funnits i snart 40 år. Följ med i ord och bild och läs om bolag som kommit och gått, i många fall berättat av de som var med. Boken är i A4-format med 143 sidor fyrfärgstryck och stort bildinnehåll.

Till boken hör ett fantastiskt tidsdokument filmat av John Erik Larsson, en av gårdsägarna. Filmen skildrar bygden från åren före byggnationen och ända fram till 1973. DVD:n är med musik, effekter och speakertext; redigerad av Kåge Gimtell.

Boken inklusive DVD kostar endast 200 kr (+ ev porto 60 kr).

Boken är dessvärre slutsåld.